keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Kotikeskiviikko: Paras ratkaisu nappikorvikselle

Päätin aloittaa täällä blogissa sarjan, jossa kirjoittelen kotiin liittyvistä asioista. Ainakin aluksi aion sarjassa keskittyä säilytysratkaisuihin. Pidän tärkeänä, että koti edistää toimivaa arkea, mutta myös sitä, että kotona on kaunista. Olen etsinyt aktiivisesti toimivia säilytysratkaisuja erilaisille tavaroille sen ajan, kun olen omillani asunut (eli noin kymmenen vuotta). Tällä hetkellä tuntuu, että olen onnistunut tässä hyvin. Osa tavaroista hakee edelleen paikkaa "uudessa" kodissa, mutta pikkuhiljaa paikat ovat löytyneet. Pidän kuitenkin silmät auki edelleen. Koskaan ei tiedä, vaikka eteen sattuisi mitä säilytysaarteita.

Alustuksen jälkeen päästäänkin ensimmäiseen ratkaisuun. Omistan paljon korvakoruja. Mielestäni niitä on mukava vaihtaa asujen ja tilanteiden mukaan. Täytyy kuitenkin tunnustaa, että unohdan ne aika usein. Tai oikeastaan, en ehdi aamukiireessä miettimään sellaisia. Kaikki korvikseni päätyvät kuitenkin sen verran käyttöön, etten halua niistä luopua. Valinnanvaraa täytyy olla: eri värejä ja tyylejä eri tilaisuuksiin ja asuihin.Roikkuvat korvikset ovat jo kauan sitten löytäneet itselleen säilytyspaikan kaupan korutelineistä. Nappikorvisten tilanne on ollut huonompi. Olen vuosien aikana kokeillut erilaisia säilytysratkaisuja ja todennut ne aina epäkäytännöllisiksi tai muuten epäsopiviksi hektiseen arkeen ja etenkin aamuihin.

Sitten se tapahtui! Löysin juuri täydellisesti tarpeisiini sopivat lokerikot, tai millä nimellä näitä nyt pitäisikään kutsua. Eivät ehkä kaikista kauneimmat, mutta kuitenkin ihan siistit ja ominaisuuksiltaan vertaansa vailla: tarpeeksi tilavat (korvisten mittakaavassa), mutta kuitenkin kompaktit. Korvikset saa lajiteltua väreittäin ja tarpeeksi pienissä erissä, jotta parin löytäminen on helppoa. Tykkään myös siitä, että lokerot voi avata yksitellen. Nämä eivät myöskään vie paljoa pöytätilaa ja pysyvät hyvin päällekkäin. Aivan täydelliset siis! Nämä ovat olleet käytössä jo jonkin aikaa enkä usko, että näistä enää luovun. Yksi ikuisuusongelma siis ratkaistu.Ostin lokerikot muistaakseni Tigeristä ja koska siellä vaihtuu tuotteet aika usein, nämä ei taida ainakaan tällä hetkellä olla valikoimissa. Pidän kuitenkin silmät auki aina kaupassa asioidessani siltä varalta, että näitä taas saisi. Olisivat aika käteviä muunkin pikkusälän lajitteluun, esim. askartelutarvikkeille (niistä postaus myöhemmin).Kotisarjan postauksia on valmisteltuna kaksi eli lisää säilytysratkaisuja kahtena seuraavana keskiviikkona. En aio ottaa sarjasta yhtään enempää paineita kuin blogista muutenkaan, että jos en jollain viikolla halua esitellä mitään kotijuttuja, voin kirjoittaa jotakin muuta. Mutta sarjaksihan voi kutsua jo kolmea peräkkäistä postausta! Tavoite on kuitenkin jatkaa kotijuttujen kirjoittamista säännöllisesti. Jos tulee mieleen jokin erityinen aihe, josta haluaisit kotisarjassa lukea, otan mielelläni ideoita vastaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti