lauantai 27. joulukuuta 2014

Joululahjat - Itte tein!

Olen jo monta vuotta hankkinut lahjat niille, joille olen keksinyt. Ironista ehkä tässä on se, että heti kun päätin lopettaa lahjoista stressaamisen ja hankkia vain niille, joille keksin jotain sopivaa sen kummemmin miettimättä, aloin löytämään lahjat kaikille niille, joille tavallaan olisi suotavaa. Ja enemmänkin, vielä paljon helpommin kuin aiemmin ikinä. Ei sillä, että olisin oikeasti koskaan stressannut lahjojen hankkimisesta, mutta on siihen pienet paineet ollut.
Tänä vuonna päätin tehdä kaikki lahjat itse. Vain ruokalahjoja. (Lopullisissa paketeissa oli ruokien lisäksi yksi dvd, kaksi kynsilakkaa ja pari pinniä). Suunnittelun aloitin jo marraskuussa ostamalla ensimmäisen joululehden ja selaamalla kaikkia edellisten vuosien joululehtiä. Listasin vihkooni mielenkiintoisia reseptejä, joista lopulta - viikko ennen aattoa - karsiutui se loppullinen tehtävien lista.
Paketteihin päätyi seuraavaa:

Parmesan-pinjansiemenkeksejä, piparminttu-suklaapalloja sekä omena-konjakkihilloa
Suklaalusikoita. Kuvassa tumma suklaa, lisäksi piparminttusuklaalusikoita.
Pekaanipähkinämysliä
Vuoden paketit näyttivät tältä.
Kuvissa näkyvien lisäksi tein yhden Elämän mullistavan leivän, jota en erikseen kuvannut (olen tehnyt ja kuvannut samanlaisen aiemmin).
Mun mielestä lahjojen paketoiminen on ehkä parasta ikinä. Tässä kohtaa joku sanoo, että pestaudu kauppakeskukseen paketoimaan, mutta ei, ei se oo sama asia. Parasta on just se, että voi ite ideoida, miten paketoi. Yleensä pyrin välttämään valmiita lahjapapereita - etenkin jouluisin. Tai lähinnä niitä sellaisia persoonattomia, räikein värein ja epäluonnollisin kuvin kuvioituja. Ei niissä mitään pahaa ole, mutta en itse halua paketoida lahjojani sellaisiin. Haluan, että paketeissa on Jotain. Tän vuoden paketoimisteemana oli - ihan vahingossa - punainen, musta ja valkoinen. Viime vuonna paketoin suurimman osan lahjoista vanhoihin kaava-arkkeihin. Tänä vuonna käytin aika paljon kierrätettyjä pakkausmateriaaleja, servettejä, kuviollisia askartelupapereita, snack-kuppeja sekä vaatteista leikattuja "henkarinauhoja". Mielestäni paketeista tuli tosi kivoja!

Joulussa parasta on näprääminen. Lähetin 22 joulukortteja, kaikki itse tehtyjä. Tein itse - ekaa kertaa ikinä - piparkakkutaikinan alusta loppuun. Tein itse suurimman osan lahjoista ja käytin luovuutta myös paketoinnissa.
Näprääminen on aina niii-in kivaa. Mutta jotenkin sille on muka aikaa vain jouluna. Pitäis vähän keskittyä tähän elämiseen, niin vois olla muulloinkin.
Kohta loppuu tämä vuosi. Vaikka tässä vuodessa ei olekkaan ollut mitään erityistä pahaa, on tää ollut jotenkin aika rankka. Edellinenkin oli. Tän vuoden rankkuuden on huomannut blogista paremmin kuin edellisen. Toivottavasti ensi vuonna helpottaa ja blogikin herää taas eloon. Tää vuos on ollu jotenkin vaan sellasta - suorittamista. Että tehään nyt, kun elämässä kuuluu tehä.
Ja älä ymmärrä väärin - on tässä ollut paljon hyvääkin.

Huomenna lähen äitille. Tulen takaisin ennen uutta vuotta ja toivon keksiväni kivaa tekemistä hyvien tyyppien kanssa vuodenvaihteeksi. Haaveilen hyvästä ruuasta, rennosta olosta ja ihanista tyypeistä. Saa ehdottaa tekemistä kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti