Sunnuntaina esittelin kuluneen viikon päivälliset ja nyt ajattelin kirjoittaa tän viikon arkipäiviltä laajemman ruokapäiväkirjan. Tein ruokalistan valmiiksi sunnuntaina ja kävin kaupassa maanantaina. Silloin ei ollut ihan kuningasfiilis enkä saanut syötyä mitään. Muuten viikko onkin mennyt paremmin. Mulla vaikuttaa mieliala ruokailuun heti: jos mieli on maassa, ei ruoka maistu. Olen opetellut kestämään sen, koska tiedän, ettei tila ole ikuinen ja että pääasiassa syön kuitenkin ihan hyvin ja monipuolisesti. En siis ota enää stressiä huonosta syömisestä tai överin puolelle menevistä herkkupäivistä, koska tiedän, että se on välillä parasta, mihin pystyn. Parempi syödä pelkkiä herkkuja päivä kuin jättää kokonaan syömättä.
Nyt on käynnissä hitaasti etenevä ryhtiliike kohti täydellistä ruoka-arkea ja toivon, että tämä fiilis kestää ja saan paletin pysyvästi kasaan. Tällä viikolla on ollut vähän erilainen rytmi kuin tavallisesti, sillä mulla on ollut lähinnä myöhäisiä menoja (puolen päivän jälkeen). Olen käyttänyt ne hyödyksi jättämällä herätyskellon laittamatta ja nukkumalla, jos vaan nukuttaa. Tästä syystä olen yhdistänyt aamupaloja ja lounaita tavallista useammin. Ns. tavallisella viikolla syön 4-5 ateriaa päivittäin ja aina aamupalan.
Maanantai:
Koulussa pippurihärkää ja perunoita + salaattia
Vähän sipsiä ja dippiä
Tiistai:
Smoothie: vadelmia, nektariini ja banaani pakkasesta, soijamaitoa, rypsiöljyä, kaurahiutaleita ja vettä.
Koulussa Lindströmin pihvi ja perunoita + salaattia
Pinaattilettuja puolukkahillolla
Keskiviikko:
2 perunapiirakkaa
Koulussa appelsiini-chili-kalaa ja perunoita + salaattia
Pinaattilettuja
Salmon poke bowl ja siideri (ravintolassa)
2 lasia skumppaa
Torstai:
Pinaattilettuja
Porkkana
Broilerin koipireisi ja uunijuureksia
Puolukka-vanilja-proteiinirahka ja 2 näkkileipää karpalomaksapasteijalla
Perjantai:
Smoothie: mansikoita ja vadelmia pakkasesta, banaani, kaurahiutaleita, rypsiöljyä, soijamaitoa ja vettä.
2 näkkileipää karpalomaksapasteijalla
3 luumua
Rapeat kalafileet ja peruna-porkkanaröstit + kastike turkkilaisesta jogurtista
Viinirypäleitä
Näkkileipä karpalomaksapasteijalla
Pirtelö: vaniljajäätelöä, vadelmia ja maitoa
(Näitä en ole vielä syönyt, mutta aion syödä iltapalaksi. Kirjasin valmiiksi, jotta postauksen julkaisu ei veny myöhäseks.)
Viikon aikana tuhosin turkinpippurisuklaalevyn. En jakanut sitä erikseen päiville, koska se meni tasaisesti maanantain ja torstain välissä. Join vettä jokaisen ruokailun yhteydessä ja myös muuten.
Jos tässä tai jossain mun muussa postauksessa vilahtelee ruokia, joiden reseptit kiinnostaa, niin pistä kommenttia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti