tiistai 19. kesäkuuta 2018

Palapelinpaloille uusi virka

Kuinka turhauttavaa on, kun palapelistä hukkuu paloja. Ei huvita koota enää, kun ei siitä saa kokonaista. Eikä suuria palapelejä aina muutenkaan kokoa uudestaan, kun on kerran sen tehnyt. Palapelit taitaa liikkua kirpparilla suht ok, mutta se edellyttää tietysti, että kaikki palat on tallella. Jos ei viitsi lähteä kirppisrumbaan tai palasia puuttuu, voi palapelin siirtää askartelumateriaaliksi.

Olen muutamia kertoja yrittänyt etsiä vinkkejä palojen uusiokäyttöön, mutta ne ovat vähän tylsiä ja toistavat itseään. Mulla on askartelulaatikossa pari pussillista paloja, jotka odottavat mahtavaa ideaa ja inspiraatiota. Muutamia juttuja oon kuitenkin tehnyt ja haluan nyt esitellä ne.

Ovikranssi. Pohjana on pahvilaatikosta leikattu rengas. Palat on liimattu kuvapuoli alaspäin kuumaliimalla pohjaan/toisiinsa. Nauhat ovat kierrätettyjä. Tätä varten ei siis ole ostettu mitään. Palapelin värimaailman mukaan palat voisi liimata myös toisinpäin tai niin, että osa on nurinpäin ja osa oikeinpäin. Paloja voisi myös maalata mieleisekseen. Päädyin tekemään näin, koska palapelin värimaailma oli turhan kirjava ja tausta kivan värinen (vihertävämpi kuin kuvassa).

Korvakoruja. Palapelinpalat on maalattu kynsilakoilla molemmin puolin. Nurjalle puolelle väri tarttuu paremmin. Afrikan tähden nappulat on maalattu värittömällä kynsilakalla kestävyyden vuoksi. Taakse on liimattu korvispohjat kuumaliimalla. Ne ostin, muuten materiaalit löytyi kaapista.

Vähän houkuttelisi seuraavaksi koota palasista taulu. Niin että liimaa niitä ja ehkä jotain muutakin taulupohjalle ja lopuksi maalaa koko homman yhdellä värillä. Tällaisia olen nähnyt ja tykästynyt ideaan. En ole kuitenkaan vielä ryhtynyt tuumasta toimeen, sillä en ole kokenut lopullista ahaa-elämystä siitä, millaisen taulun haluaisin. Olen myös miettinyt tekeväni palasista roikkuvat korvikset, mutta sekin on ainakin toistaiseksi suunnitteluasteella. Jos sulla on jotain hyviä uusiokäyttöideoita, jaa ne kommenttikentässä, kiitos! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti