keskiviikko 29. elokuuta 2018

Kotikeskiviikko: Siivouskaappi

Nyt kun syksy alkaa kolkutella ovella ja arki pyöriä pikkuhiljaa kesän jäljiltä, ajattelin palauttaa Kotikeskiviikon viikkorytmiin. Kaikki sarjassa aiemmin ilmestyneet postaukset löydät tunnisteella Kotikeskiviikko. Kirjoitin keväällä kylpyhuoneen säilytysratkaisuista ja silloin kuvissa näkyi myös laatikko, jossa säilytän osaa siivoustarvikkeistani. Loput ovat eteisen kaapissa ja aion esitellä ne nyt.

Siivouskaapissa säilytän pyykkäykseen ja siivoukseen käytettäviä aineita ja tarvikkeita sekä aineita, joita tiskikoneessa käytetään harvemmin (suola ja huuhtelukirkaste). Sieltä löytyy myös muita aineita, esim pyörän ja kenkien huoltoon tarvittavia sekä ompelukone ja silitysrauta. Eteisessä on harmittavan huono valaistus valokuvausta ajatellen ja koska en ole mikään muokkaajavelho, mennään näillä..

Tässä siivouskaappi kokonaisuudessaan.

Ylimmällä hyllyllä varakengännauhoja sekä maalarinteippejä (joita aina kertyy jostain). Laitoin siivoukaappiin hyllynaluskorit, jotta sain paremmin lajiteltua tavaroita. Tässä korissa pesupallo, sappisaippua, pesutablettien testipakkaus sekä "himmeli" pikkupyykin kuivausta varten. Hyllyllä pyykinpesuun, siivoukseen ja tiskikoneeseen käytettävät aineet.

Hyllynaluskorissa pyykkipussit, hankaussieniä sekä värinkeräyskestoliina. Hyllyllä ämpäreitä (sisäkkäin), kuituliinoja ja muut kuin edellisellä hyllyllä olevat aineet sekä pyörätarvikkeet. Pölyhuiska takaseinää vasten. Alemmalla hyllyllä silitysrauta ja siivoustarvikelaatikko sekä siemeniä ja muurahaisansa. Alimmalla hyllyllä ompelukone ja metallikoukkuja parvekelaatikoihin.

Siivoustarvikelaatikossa kaikki pienet siivoustarvikkeet, jotta ne pysyvät järjestyksessä ja löytyvät helposti eivätkä pyöri ympäri kaappia.
Tämä kaappi valikoitui siivoustarvikkeille, koska se on keskeisellä paikalla ja sen ovessa oli jo valmiiksi nämä koukut ja muut. Pussukoista toisessa on supi-sukkapidikkeet (joista olen kirjoittanut aiemmin) ja toisessa muovipusseja.

Näin on pyöräytetty käyntiin Kotikeskiviikot syksyn osalta! Jos sulle tulee mieleen aihe, josta haluaisit lukea postaussarjassa, niin laita kommenttia tai viestiä tulemaan, kiitos!
Tietysti saa toivoa myös muita aiheita.

tiistai 28. elokuuta 2018

Kaksi ruokaa samoista pihveistä

Mun ystävä oli luonani käymässä yhden yön. Lauantaina tavattiin kaupalla, tehtiin ruokaostokset ja mentiin mun luo tekemään ruokaa.

Ruoan valinta oli hankalaa. Ei tullut jotenkin mitään mieleen. Inspiroiduttiin kuitenkin maustetuista possupihveistä ja tehtiin siitä herkullinen lounas. Pihvejä jäi kaksi ja sovelsin niistä sunnuntain päivällisen itselleni. Tulen niin iloiseksi aina kun saan jatkojalostettua kaapin kätköistä ja edellisen päivän jämistä jotain hyvää. Tässä postauksessa ajattelin esitellä viikonlopun molemmat ruoat.
Tässä annosten pääraaka-aine.
Kopioin kuvan Snellmanin nettisivuilta,
koska en kuvannut käyttämiäni aineksia
(enkä liiemmin valmiita ruokiakaan).
Lauantaina lounaaksi paistettiin sitruuna-inkiväärimaustetut possun fileepihvit ja lisukkeeksi Aasian-tuorekset. Tuoreksiin lisättiin kaksi herkkusientä, purkki maissia sekä 2 valkosipulinkynttä ja 1/2 chili. Valmiin annoksen päälle laitettiin vielä soijakastiketta. En ollut ennen käyttänyt näitä pihvejä enkä mitään tuoreksia, mutta käytän molempia varmasti jatkossa, olivat hyviä ja käteviä. Koska paketissa oli 4 pihviä, laitoin 2 jääkaappiin odottamaan sunnuntaita.

Sunnuntaina käytiin ystäväni kanssa brunssilla ennen hänen lähtöään. Suosittelen Storagen brunssia kaikille Turussa liikkuville! Ja muutenkin sitä paikkana ihan mihin aikaan vaan, aivan huippu. Brunssin jälkeen menin kotiin ja vetäsin kevyet kolmen tunnin päikkärit. Vissiin vähän rankka viikko pohjalla.. Herätessä oli nälkä, mutta ei liiemmin energiaa käyttää sen valmistamiseen saati kaupassa käyntiin. Nappasin pihvit jääkaapista huoneenlämpöön, pilkoin 2 valkosipulinkynttä ja eiliseltä jääneen 1/2 chilin (jonka olin jo ehtinyt pakastaa, eipähän ehtiny rypistyä). Keitin vedenkeittimellä veden valmiiksi, laitoin pannulle öljyä sekä valkosipulin ja chilin. Pyörittelin niitä hetken ja kaadoin pannulle 1,5dl kuivaa jasmiiniriisiä. Paistoin hetken ja lisäsin kiehuvan veden päälle. Annoin porista ja sekoittelin välillä sekä lisäsin tarvittaessa vettä. Pilkoin pihvit ja kaivoin laatikosta herkkusieniviipalepurkin. Kun riisi oli valmista, kaadoin sekaan pihvin palaset sekä valutetut herkkusienet ja sekoitin kaikki aineet keskenään. Annoin hetken lämmetä ja lappasin lautaselle. Lisäsin vielä soijakastiketta ja avot. Tähän ois kiva laittaa vähän kasviksia, mutta tällä kertaa niitä ei oikein ollut. Pakastimen täyttäminen kesäisen rikkoutumisepisodin jäljiltä on vielä kovasti kesken rahasyistä.


Nämä olivat nopeita ja helppoja arkiruokia sekä helposti sovellettavissa. Nämä täytyy muistaa myös jatkossa ja osittain siksi kirjoitin ne tänne ylös. Toivottavasti tästä on hyötyä myös muille.

sunnuntai 26. elokuuta 2018

Diy-projekti: Pyyhekyltit

Mulla ei oo ikinä ollut pyyhkeille mitään kylttejä. En ole kokenut tarpeellisiksi enkä myöskään löytänyt mieleisiä. Kerran löysin, mutta olisi ollut vain toiselle pyyhkeelle, joten turhake. Ne olisi olleet hienot, mietin niitä edelleen välillä. Harmi, että olivat päässeet loppumaan.

Lamppuprojektin innoittamana innostuin maalaamaan kaikkea puista. Koska maaleja jäi ja koska ne on niin kivoja ja koska maalaaminen oli yllättävän kivaa ja nopeaa. Kun kävin ostamassa lisää helmiä lamppuun, osui silmiin poistomyynnissä olleet pienet kehykset. Olin katsonut samalla reisulla jo kylteiksi sopivia laattoja, mutta mieleisiä ei löytynyt. Näin kehykset heti valmiina silmissäni ja nappasin ne mukaan. Kotona tajusin, että ne ovat naulakkoon liian isot ja meinasin jo alkaa miettiä muuta käyttöä, kunnes tajusin kokeilla niitä pystykkäin. Kuin tehdyt naulakon päälle!


Maalasin kehykset kahdella eri värillä sen liiemmin suunnittelematta. Ne onnistuivat yllättävän hyvin, vaikka etukäteen suunnittelua voisin kyllä harjoitella.. Koska reunat jäivät hieman epäsiisteiksi, päätin lisätä niihin koristeteippiä. Ja kyllä kannatti, toi ihan uutta särmää! Olen yllättynyt siitä, kuinka paljon kirkkaammilta värit näyttävät kehyksissä kuin lampun palloissa. Musta korostus tuo varmaan oman lisänsä sekä ehkä puulaatu? Molemmissa on kuitenkin kaksi kerrosta maalia, sekä lampun palloissa että kehyksissä. Myöskään purkissa maalit eivät näytä näin kirkkailta. Olen kuitenkin iloinen, että värit ovat juuri näin.


maanantai 20. elokuuta 2018

Pinaatti-lehtikaalilasagne

Nyt kun olen taas palannut kotiin jäädäkseni, otin tavoitteeksi keskittyä ruokajuttuihin oikein kunnolla ja yhtenä tavoitteena on seurata satokausikalenteria mahdollisimman hyvin. Alku on ainakin lupaava, sillä tein eilen superhyvää lasagnea, jonka kaikki kasvikset ovat elokuussa satokaudessa. Katsotaan, kauan tavoitteeni pysyy..

Tää on taas niitä reseptejä, jotka olen joskus kaapannut puhelimen muistiin, mutta joita en ikinä muista tehdä. Tai aika on ollut huono. Nyt kuitenkin nappasin sen ruokalistalle juuri satokausi-syistä. Resepti ei siis alunperin ole omani vaan jostain netin syövereistä, mutta kirjoitan sen tähän niinkuin sen itse tein (muutamia muutoksia verrattuna alkuperäiseen. Suosittelen lämpimästi, tämä on yksi parhaista syömistäni lasagneista!

Pinaatti-lehtikaalilasagne

1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
100g lehtikaalia
2 rkl yrttiöljyä
150g pinaattia
200g kirsikkatomaatteja
800g yrttitomaattimurskaa 
(erityismaininta x-tran murskalle, jossa oli oikeasti reilusti yrttiä)
200g tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti tai maun mukaan)
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa

lasagnelevyjä
juustoraastetta

1. Hienonna sipulit. Poista lehtikaalista kova lehtiruoti ja silppua lehdet. Mielestäni tämä oli helpoin tehdä ihan vain repimällä. Pilko tomaatit ja pinaatti (myös repimällä), mikäli käytät tuoretta.





2. Kuullota sipuleita ja lehtikaalia hetki öljyssä. Lisää tomaatit ja pinaatti ja anna hautua muutama minuutti.


3. Lisää tomaattimurska, tuorejuusto ja mausteet. Hauduttele miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia.

4. Kokoa lasagne vuokaan laittamalla lasagnelevyjä ja kastiketta kerroksittain, alimmaiseksi ja päällimmäiseksi kastiketta.


4. Ripottele pinnalle juustoraaste (tai raasta suoraan, niinku mä tein). Paista uunissa 175°C 40-50 minuuttia eli kunnes juusto on saanut kunnolla väriä. Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen syömistä.



Ihanaa viikkoa ja hyviä ruokahetkiä!

sunnuntai 19. elokuuta 2018

Diy-projekti: Kutistemuovi testissä

Siitä asti, kun ensimmäisen kerran kuulin kutistemuovista, olen halunnut kokeilla sitä. Se on kuitenkin tuntunut hintavalta ihan vaan testattavaksi (kun en yleensäkään osta askartelutarvikkeita normaalihintaisena kovin usein). Sitten löysin sitä Sinooperin konkurssimyynnistä ja ostin paketin testiin. Idea on hautunut kesän aikana päässä, kun olen ollut vähän kotona eikä askartelumahdollisuutta ole sillä lailla ollut.

Perjantai-iltana päätin aloittaa projektin ja selasin nopeasti parit vinkit ja ajattelin, että enköhän mä testaamalla pärjää. Aloin etsimään sopivaa kuvaa jäljennettäväksi ajatusteni pohjalta. Varma ajatus kuitenkin muuttui kuvaa etsiessä ja päädyin tekemään jäätelöt. Korvikset oli koko ajan ajatuksena. Seuraavissa kappaleissa kerron, miten ne toteutin.

Löysin sopivan jäätelökuvan googlesta, zoomasin isommaksi ja otin ruutukaappauksen. Koska kuvahaun kautta ei saanut tarpeeksi suurta, zoomasin sen vielä kerran gallerian kautta niin suureksi kuin kännykän näyttöä riitti ja otin uuden kappauksen. Viimeisen version asensin lukitusnäytön kuvaksi ja laitoin kutistemuovin näytön päälle ja piirsin ääriviivat taustakuvan mukaan muovin karhealle puolelle.

Kun olin piirtänyt jäätelön kaksi kertaa, valitsin sopivat värit ja väritin kuvat puuväreillä. Värit tummenevat uunissa, tämä kannattaa muistaa niitä valitessaan.


Valmiit kuvat leikkasin irti kirurginveitsellä jättämällä pienet reunat. Leikattuihin jäätelöihin tein reiät tavallisella rei'ittimellä. Koska oli jo myöhäinen ilta, jätin projektin tähän ja jatkoin lauantaiaamuna.

Aamulla siistin leikatut reunat saksilla (muutamiin kohtiin oli jäänyt epätasaisuuksia). Laitoin uunin lämpenemään 150°C ja laitoin pellille folion sekä jäätelöt.


Kun uuni oli valmis, laitoin pellin sinne ja jäin vahtimaan prosessia. Muovi kipristyy muokkautuessaan, tätä ei kannata säikähtää! Se suoristuu uuteen, kovempaan ja paksumpaan muotoonsa nopeasti.


Uunitus kestää n 2-3 minuuttia, ei siis kannata jättää vartioimatta. Annoin jäätelöiden olla vielä pienen hetken uunissa suoristumisen jälkeen, jotta ne varmasti ovat valmiit. Sitten otin pellin pois uunista ja annoin jäätelöiden jäähtyä. Jäähtyneisiin koruihin lisäsin korviskoukut ja valmista tuli!



Kutistemuovin käyttö oli hauskaa ja käytän sitä varmasti uudestaan (sitä jäikin vielä), kun taas saan sopivia ideoita. Haasteita suunnitteluun tuo kutistuminen. Se täytyy ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa, ettei tule ikäviä yllätyksiä. Myös mittasuhteet saattavat muuttua uunituksen aikana, jos muovi kutistuu epätasaisesti. Mikä vaan kuva ei siis sovi.

Tässä näkyy, miten paljon
muovi kutistuu uunissa.

lauantai 18. elokuuta 2018

Pesukarhuvillitys puruleluketjuissa

Olen aiemmin kirjoittanut tekemistäni silikonikoruista (kaikki tekstit pitäisi löytyä tunnisteella Silikonihelmet). Niiden jälkeen olen tehnyt useita lisää ja materiaalitilauksia melko tasaiseen tahtiin. Olen ihan koukuttunut tähän ja niin iloinen, että käyttäjiä löytyy, jotta saan tehdä näitä lisää.

Tässä postauksessa ajattelin esitellä pesukarhu-puruleluketjut, sillä se on selkeesti suosituin toive ja olen tehnyt niitä kaikista eniten.





Näiden lisäksi tein yhden kummitytölleni harmaalla pesukarhulla ja violeteilla helmillä, mutta koska siitä ei ole kuvaa yksittäin/pesukarhuseurassa, jätin sen pois tästä postauksesta.

Perustin jokin aika sitten instatilin nimenomaan tekemilleni silikonikoruille. Jos aihe kiinnostaa, käy seuraamassa Instagramissa Shirpulartworks.

tiistai 14. elokuuta 2018

Liikuntaihmiselle välipalakakku

Lauantaina juhlittiin lapsuudenystäväni valmistujaisia. Olen tuntenut hänet koko hänen ikänsä, joskin olemme viime vuosina pitäneet hieman vähemmän yhteyttä, kun hän muutti kauemmas opiskelemaan. Olin siis iloinen ja yllättynyt juhlakutsusta ja aloin heti kehitellä päässäni hänelle ja hänen alaansa sopivaa lahjaa. Olen aiemminkin kirjoittanut, että tykkään tehdä lahjoja itse/rakentaa valmiista jutuista saajansa näköisiä. Tämän kerran juhlakalu valmistui terveystieteiden maisteriksi ja on aina ollut aktiivinen liikkuja ja terveiden elämäntapojen kannattaja. Aika nopeasti alkoi idea päässäni muotoutua ja olen Niin ylpeä siitä:

Välipalakakku!
Kakku sisältää kaikki alla olevissa kuvissa näkyvät jutut:

Erilaisia patukoita, joista voi valita
tilanteen mukaan sopivan. En ole
itse oikein käyttänyt tällaisia kuin
ihan satunnaisesti, joten ei ollut oikein
mitään pohjaa, josta valita. Joten yritin
valita mahdollisimman laajasti sekä
mauiltaan että "ominaisuuksiltaan".

Välipalaa ja erilaisia juomia.
Näissäkin pyrin valitsemaan
erilaisia eri tilanteita varten
Proteiinijuttuja esim. aamupalaksi
ja "uniteetä" auttamaan hyvien unien
saamisessa, jotta taas jaksaa liikkua.
Dartsin ostin kakun pohjaksi ja
"höntsäliikunnaksi".
Kakku oli saajalleen mieleinen ja se keräsi muutenkin ihailijoita. Harmi vaan, että se ehti olla juhlissa ehkä tunnin kun sille kävi näin:
Hups!
Kukaan ei tuntunut tietävän,
mitä sille kävi (eli kukaan ei
uskaltanut myöntää mitään.)
Pääasia tietenkin, että se saapui ehjänä perille ja että itse tuotteet kuitenkin pysyivät käyttökelpoisina, ei siis sillä lailla sattunut mitään vahinkoa. Ja että lahja oli mieleinen! Myöhemmin kuulin, että osa vieraista katsoivat kateudesta vihreinä kun kaivoin lahjaa esille muovikassista. Kymppisuoritus siis kaikin puolin, vaikka itse sanonkin!

sunnuntai 12. elokuuta 2018

Diy-projekti: Tuunatut kirjanmerkit

Ostin Sinooperin konkurssimyynnistä mm. kaksi puista kirjanmerkkiä tuunausta varten. Kuten aiemmin kerroin, olen innostunut maalaamaan puisia tuotteita, tämä oli siis hyvä projekti seuraavaksi toteutettavaksi! Etenkin kun kirjanmerkkien teemoista tuli heti läheiset mieleen.


Äitini on käsityöihminen, joten tämä sopi mielestäni hänelle hyvin pieneksi nimipäivä/kesälahjaksi. Maalasin molemmat puolet kahteen kertaan ja kun maali oli kuivunut, mallasin päälle sopivat palat kangastarraa. Tuote oli mulle uus tuttavuus (arvaa vaan, mistä ostin..) ja tykkäsin tästä kovasti. On siis kangaspala, jonka toisella puolella on suojapaperilla peitetty tarra. Tosi kätevä! Nauhaksi pujottelin pitsiin väreihin sopivia vaatteiden "henkarinauhoja". Lopuksi levitin merkin päälle kerroksen lakkaa.


Hyvä ystäväni tykkää kaikesta, missä on pöllöjä, joten myös tämä oli luonnollinen valinta. Valinnanvaraa ei siis ollut kuin nämä kaksi, mutta olisin jättänyt ostamatta, jos teemat eivät olisi tuoneet mieleen ketään. Maalasin molemmat puolet ensin kaksi kertaa ja sitten koristelin. Vaaleanpunaiset kuviot ja sydämen töpöttelin topspuikolla, nimen painoin leimasimilla (jotka maalasin ensin akryylimaalilla). Naruksi laitoin vastaavia henkarinauhoja kuin edellisessä, mutta letitin ne kuudella (asettui näköjään kuvaan vähän rumasti). Tämä meni synttärilahjaksi.

Molemmat merkit ovat jo päässeet oikeille omistajilleen ja olivat mieleisiä saajilleen.

perjantai 10. elokuuta 2018

Treffiähky

En uskonut kirjoittavani (tai edes sanovani) näin ikinä. Että tällä hetkellä tuntuu siltä, että olen nähnyt tarpeeksi ihmisiä eikä takaraivossa jatkuvasti kolkuta ahistus siitä, ettei kukaan ehdi, "ketään ei kiinnosta". Että niin ihanaa kuin tärkeiden näkeminen onkin, on juuri nyt erityiskivaa olla myös ihan vaan itekseni. Tykkään muutenkin tehdä juttuja yksin, mutta tilanne on eri nyt kuin aika usein muulloin. Nyt tuntuu ekakertaa varmaan vuosiin siltä, että yksinoloa ja läheisiä on ollut viime aikoina sopivassa suhteessa. Jopa niin, että vähempikin olisi riittänyt, vaikken oikeasti olisi halunnut jättää yhtään näkemistä välistä. Kun aiemmin olo on ollut se, että oon aina vaan yksin (vaikkei asia tietysti ole niin mustavalkoinen kuin mielen syvimmissä onkaloissa tuntuu).

Olen nähnyt tämän kesän aikana enemmän ihmisiä kuin moneen viime vuoteen yhteensä. Tähän kesään on mahtunut paljon tärkeitä tyyppejä. Osa sellaisia, jotka ovat kulkeneet kanssani samaa polkua koko ajan ja osa sellaisia, jotka välillä kiertävät toisen polun kautta, mutta palaavat aika-ajoin samalle polulle. Ne kaikki ovat kuitenkin kulkeneet sydämessäni koko ajan unohtumattomina ja on ihanaa huomata, että olen pysynyt myös heille. Niin paljon, kun olen hmissuhteita kipuillut ja niistä ahdistunut viime vuosina, on helpottavaa tietää mielensä sopukoissa, että asiat on paremmin kuin miltä aina välillä (aika usein tähän mennessä) tuntuu.

Edelleen olen enimmäkseen se, joka yhteyttä ottaa ja tapaamisia sopii, mutta mitä sitten, jonkun se on tehtävä eikä se ole mikään huono juttu. Edelleen toivon, että mun tyypit muistais mua useammin, kysyis kuulumisia ja ehdottais näkemisiä. Ettei mieli pääsis taas valahtamaan niille raiteille, joilla ketään ei kiinnosta. Toivon kuitenkin, että tän kesän muistot kantaa yli niistä synkistäkin hetkistä ja ettei tämä kesä jää ainutlaatuiseksi.

Olen Helsingissä vielä ainakin viikonlopun yli. Vaikka kirjoitinkin tällaisen tekstin, nään mielelläni vielä ihmisiä ennen lähtöäni. Jos sulla on sopiva väli, laita viestiä niin voidaan koittaa saaha aikataulut yksiin. Tähän astinen vierailuni on ollut ohjelman täyteinen, josta varmaan "ähky" johtuukin (vaikka onkin ollut ihanaa). Tämä päivä on ns käänteentekevä eikä loppuvierailu näytä yhtä tiiviiltä ja ohjelma voisi olla tervetullutta.

Kiitos just sulle siitä, että oot ollut osana mun kesää, toivottavasti oot sitä myös syksyllä, talvella ja keväällä!

sunnuntai 5. elokuuta 2018

Diy-projekti: Pyykkipoikaketju

En keksinyt tälle mitään järkevää nimeä, halusin kuitenkin esitellä sen, joten tässä se on:

Koska "tsemppiseinän" paikka on eteisessä, en valitettavasti saanut siitä kovin hyvää kuvaa. Näin tämän tyyppisiä Suomalaisessa kirjakaupassa ja siitä se ajatus sitten lähti.

Tässä on käytetty valkoisia ja mustia puuhelmiä (10mm) sekä pieniä pyykkipoikia liitutaulusydämellä. Ainakaan toistaiseksi en aio käyttää liitutauluominaisuutta, mutta päädyin näihin, koska olivat niin söpöt ja sopivat tyyliin (enkä löytänyt kauheasti vaihtoehtoja..). Olin ensin suunnittellut tekeväni tämän isommista helmistä isommilla pyykkipojilla ja hankkinut jo helmet. En kuitenkaan löytänyt isompia pyykkipoikia, joten ostin nämä sekä pienempiä helmiä, isommat oottelevat seuraavaa projektia. Kaikki nämä tarvikkeet hankin Sinooperin konkurssimyynnistä (kuinkas muuten). Näiden lisäksi käytin kotoa löytyvää kalastajalankaa, valkoisia puusydämiä ja vahvaa, kaksipuolista teippiä.


torstai 2. elokuuta 2018

Terkkuja lomalta

Tulin äitin luokse viime torstaina. Ollaan lähinnä istuttu kiikussa ja revitty matonkuteita, joten ei ole kauheasti kerrottavaa eikä kuvia viime päiviltä.. On ollut ihanan rentouttavaa ihan vaan olla ja tehä tollasia aivot narikkaan-hommia. On kuitenkin olo, että on tehnyt jotain järkevää ja edistänyt jotakin, mutta se tekeminen ei ole vaatinut erityisiä ponnisteluita. Nyt on ollu niin lämpimät ilmatkin, että ei kyllä tämän kovempia ponnistuksia olis jaksanutkaan, tämä on siis ollut hyvä senkin kannalta.

Käytiin me yhtenä iltana uimassa ja sain suppailla pitkästä aikaa. Kyllä se vaan on niin kivaa! Vesi oli mukavan lämmintä eikä olisi tehnyt mieli nousta ollenkaan (paitsi välissä suppailemaan). Aika kului siivillä ja huomattiin olleemme rannalla monta tuntia.

Leivoin marjapiirakkaa yks päivä ja ollaan me ruokaakin tehty päivittäin, että perusasioista ollaan sentään huolehdittu, vaikkei muuten ollakkaan tehty "oikein mitään" (paitsi monta kiloa matonkuteita).

Tänään aateltiin poistua kotipihasta kauppaa ja uimarantaa lukuunottamatta ensimmäistä kertaa (tai oli äiti parina päivänä töissä, mutta mä) ja mennä vähän shoppailemaan, syömään ja leffaan. Jo on aikakin, koska huomenna lähden Helsinkiin.

Oltiin alunperin puhuttu vaikka mistä tekemisistä, mutta tämä on selkeästi ollut enemmän tervetullutta tekemistä kropalle kuin kaupunkiretkeily. Ja enemmän näille ilmoille sopivaa myös. Kivaa kuitenkin tehä vaihteeksi vähän muutakin. Huomenna käydään varmaan vielä kirppiskierros ennen mun lähtöä, että tulihan tästä lopulta oikein aktiiviloma (haha).





Ps. Ois kiva, jos kävisit vielä muistelemassa edellisen postauksen kommenttikentässä ;)